Stargate SG1 ,Atlantis, Universe. Strona: 1

Stargate SG1 ,Atlantis, Universe Dodano: 2009-03-27 23:38

kto jeszcze z forumowiczów lubi sagę Gwiezdnych Wrót? Jakie są wasze ulubione postaci, Powiedzonka, konkretne momenty serialu itp itd?

Osobiście na zawsze gen.maj. Jack O'Neill (Richard Dean Anderson) pozostanie numerem 1 jeśli chodzi o ulubioną postać ,a zwłaszcza powiedzonka ,a pozatym z moich ulubionych postaci moge wymienic jeszcze dzieląc na grupy:
Z wojskowych to plk John Shepard(Joe Flanigan),Plk Samantha Carter (Amanda Tapping)

Naukowców: Dr Rodney McKay(David Hewlett), Dr Nicholas Rush (Robert Carlyle) *nie wiem jeszcze jak bedzie ten nowy serial wyglądał ale jeżeli Robert zagra równie genialnie jak w Trainspotting,Hitler:Narodziny Zła,28 Weeks Later to bedzie kapitalna gra aktorska z dużą dozą humoru*

Inni: Anubis *chyba najlepsza mroczna postać ukazana w serialu, jak to przystało na "boga" zmarłych*

Ogólnie wg mnie autorom serialu udało się całą grupę postaci "pozytywnie" zlać w jedną całość, ktora wspaniale współpracuje, każdy spełnia swoja funkcje najlepiej jak potrafi ,a wszelkie sprzeczki i różnice zdań prowadzą do zabawnych a czasem trzymających w napięciu zdarzeń.Poza serialem można wyciągnąć z niego wiele życiowych wskazówek. Luźna forma serialu wg mnie przybliża nas do tej serii jeszcze bardziej, nie przeciąga wielu zdarzeń ,a akcja toczy się dynamicznie. No i finalnie jako fan astrofizyki musze powiedzieć że jak dla mnie to najbardziej realna forma transportu w przestrzeni kosmicznej, *stabilny tunel w czasoprzestrzeni , realny do wykonania na mocy teorii mechaniki kwantowej ,lecz niemożliwy do zrealizowania z powodu braku wystarczajacej do tego celu energii , może doczekamy tego dnia....*

Dodano: 2009-03-27 23:46

a co tu gadać.... :D to najlepsze seriale S-F... :D jest pużno więc na razie tyle na dziś,ale to nie koniec....jeszcze się rozpiszę.... :wink:

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-03-28 09:25

No i mnie macie. Na jednym ze zdjęć mam koszulke z polskiego zlotu fanów SG1 .
SG1 to już dla mnie nie jest serial tlko coś osobistego. Tak naprawdę nie można mnie polubić (w realu rzecz jasna, bo tutaj to co innego) i nie lubić SG1. Jestem na tym punkcie zdrowo p...
Ulubiony tekst 8x12, Daniuel Jackson:
"My name is Olo - Hans Olo". Byłem oszczany.

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Dodano: 2009-03-29 21:43

jestem w trakcie 5 serii SG-1
pewnie jak skończę SG-1 wezmę się za Atlantis

Dodano: 2009-03-29 23:03

Oj Atlantis.... :D też miodzio serial.... :wink: polecam....:)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-03-30 11:52

Kurde no nie, trza będzie sobie przypomnieć, nie ma co xD dobrze że mam z kim

"psy patrzą na nas z szacunkiem, koty z pogardą, a świnie jak na równych sobie"

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło